Cassida Grease RLS 2 19kg ( biały, spoż) + WYSYLKA GRATIS
- OPIS
- GWARANCJA
Shell Cassida Grease RLS 2 19kg
Smar do urządzeń przemysłu spożywczego
Shell Cassida Grease RLS to produkty opracowane specjalnie do smarowania urządzeń stosowanych w procesach wytwarzania i pakowania żywności i napojów.
Stanowią one mieszaninę syntetycznego oleju bazowego (PAO) zagęszczonego kompleksowym mydłem glinowym i starannie dobranych, nietoksycznych dodatków uszlachetniających.
ZASTOSOWANIE:
* łożyska toczne i ślizgowe, złączki i przeguby poddane działaniu otoczenia, automatyczne układy centralnego smarowania
Zakres temperatur pracy:
- RLS 2:
-35°C do 120°C (krótko do 140°C)
Zalety stosowania:
- Smary Shell Cassida Grease RLS odznaczają się długą żywotnością
- Doskonała odporność na wymywanie wodą, zapewnia trwałą ochronę nawet w obecności dużych ilości wody
- Znakomita odporność na utlenianie oraz stabilność mechaniczna. Odporność na tworzenie wysokotemperaturowych osadów oraz zachowanie konsystencji, redukując wycieki
- Efektywne zabezpieczenie przed korozją
- Neutralny smak i zapach
- Doskonała przyczepność - redukcja strat smaru wpływająca na zmniejszenie zużycia smaru
Informacje techniczne
Specyfikacje:
- HALAL
- KOSHER
- NSF H1
Nr NSF: 144803
Parametry
Barwa: beżowa
Korozja na miedzi; 24h w temp. 100°C: 1b
Ochrona przed korozją (test w komorze solnej): spełnia
Penetracja w 25°C [1/10 mm]: 265 do 295
SRV Test - współczynnik tarcia [µ max.]: 0,09
SRV Test - współczynnik tarcia [µ min.]: 0,07
SRV Test - zużycie kul [mm]: 0,42
SRV Test - zużycie na arkuszu [µm]: <1,0
Struktura: gładka
Test zatarciowy VKA [N]: 4000
Środek zagęszczający: kompleks sulfonianu wapnia
Temperatura kroplenia [°C]: >260
Klasa konsystencji NLGI: 2
Lepkość oleju bazowego w 40°C [mm²/s]: 400
Lepkość oleju bazowego w 100°C [mm²/s]: 40
Klasyfikacja smaru: KPHC2N-30 L-XCDIB2
ZOBACZ TAKŻE